diensten

Expertise
drone dji in actie industrie

Al uw vastgoed inzichtelijk

 

XS-4D maakt gebruik van de nieuwste technieken voor het inwinnen van data.

Onze drones gebruiken wij voor het inscannen en het 3D (o.a. fotogrammetrie)  in kaart brengen van grote onoverzichtelijke objecten.

 

Met onze specialisten en hoogwaardige techniek (drones, scanners, camera’s, software) creëren wij inzicht en overzicht. Van een groot onoverzichtelijk gebouw/complex maken wij een overzichtelijk realistisch 3D model. Zo is het mogelijk om de actuele onderhoudsstatus van het hele complex tot in detail te bekijken met hoge resolutie beelden. Onderhouds- en verbouwingswerkzaamheden zijn beter te plannen, risico’s eerder te signaleren, offerte aanvragen sneller te voorzien van gedetailleerde informatie.

 

Innovatieve software

Het beeldmateriaal stellen wij beschikbaar in makkelijk te bedienen interactieve online 3D software. Hiermee is het mogelijk tot in detail het gebouw te bekijken, informatie achter te laten, afmetingen op te nemen, beeldopnames te maken, data zoals foto’s te koppelen aan gevonden aandachtspunten en nog veel meer.

 

Inspectie camera met 23x optische zoom

Met onze drone + inspectie camera, zijn beschadigingen en details goed te bekijken. Deze dat kunnen we koppelen aan het 3D online model.  Project transportband.

 

3D Pointcloud gemaakt met de drone

Nauwkeurige tekeningen

 

Pointclouds maken met de drone.

Een groot gebouw waar geen tekeningen van zijn? Met de drone + scanner kunnen we snel en efficiënt gebouwen 3D maken. Zowel interieur als exterieur! Binnen en buiten gekoppeld.

 

Trimble laserscanner

Naast scannen met de drone, scannen vastgoed met een hoogwaardige Trimble scanner. Hiermee creëren wij een nauwkeurige Pointcloud van het object. Deze Pointcloud kunnen we omzetten naar een 3D Revit bestand, of het 3D bestand kan dienen als basis voor een BIM tekening.

Bestaande gebouwen en objecten veranderen in de loop der tijd vaak door onderhoud of verbouwingen. Deze veranderingen zijn vaak niet goed – of helemaal niet – te zien op archiefmateriaal. Op deze tekeningen kun je dus niet bouwen. 3D-laserscannen brengt een bestaand gebouw helemaal in kaart, zoals het nu is, tot in detail. Dus ook aanpassingen en veranderingen, zoals scheefstanden of doorbuigingen, komen duidelijk in beeld.

 

Mapping en volumemeetingen.

Met de drone en camera kunnen we ook pointclouds creëren van vastgoed, oppervlakten en volumes meten. (2D/3D CAD en GIS)

 

Deze data zorgt voor een sneller en efficiënter bouwtraject en voorraadbeheersing.

3D visualisatie van de gevel van een hotel

Overige

 

Drone Quickscan

Met de drone kunnen we snel en  direct schades of risico’s bekijken.

Met hoge resolutie foto’s zijn schades goed te herkennen. 45mp en 23x optische zoom.

Hoogte of omvang is geen belemmering. Denk hierbij aan schoorstenen, bruggen, flatgebouwen, silo’s en transportbanden.

 

Infrarood scan met drone
Met de drone en infrarood scanner kunnen we ook warmteverlies detecteren wat kan duiden op een onderliggend probleem. Met deze gegevens kan er gekeken worden waar wellicht toekomstige aanpassingen gedaan moeten worden voor het halen van milieunormen.

 

Advies op het gebied van gevels en onderhoud.

Advies dat richt zich op het aanpakken, vervangen, verduurzamen en onderhouden van gebouwen in zowel de particuliere sector als in de utiliteitsbouw en energie. Dit advies kunnen we in combinatie met onze andere diensten aanbieden.

 

3D visualisatie vastgoed

Met een 2D tekening of 3D model kunnen wij ook visualisatie/artist impression maken. Dit geeft een goed beeld van hoe bijvoorbeeld de nieuwe gevel van uw pand eruit komt te zien.

Wij voegen materialen, aankleding en belichting toe aan het 3D model en maken hier mooie realistische beelden van. Bekijk het The Student Hotel voor een voorbeeld. Wij leveren interieur en exterieur visualisaties.

 

Virtual reality

Vastgoed bekijken of je er echt staat? Wij kunnen voor uw vastgoed project een online virtual reality presentaties verzorgen. Als 360 3D of als 360 fotoBel of mail voor de mogelijkheden

 

.