diensten

Expertise
Drone scan en fotografie

Al het vastgoed inzichtelijk

 

XS-4D maakt gebruik van de nieuwste technieken voor het inwinnen van informatie.

De drone gebruiken wij voor het inscannen en het 3D (o.a. fotogrammetrie)  in kaart brengen van grote onoverzichtelijke objecten.

 

Met onze specialisten en hoogwaardige techniek (drones, scanners, camera’s, software) bieden wij een oplossing. Van een groot onoverzichtelijk gebouw/complex maken wij een overzichtelijk realistisch 3D model. Zo is het mogelijk om de actuele onderhoudsstatus van het hele complex tot in detail te bekijken met hoge resolutie beelden. Onderhouds- en verbouwingswerkzaamheden zijn beter te plannen, risico’s eerder te signaleren, offerte aanvragen sneller te voorzien van gedetailleerde informatie.

 

Innovatieve software

Het beeldmateriaal stellen wij beschikbaar in makkelijk te bedienen interactieve 3D software. Hiermee is het mogelijk tot in detail het gebouw te bekijken, informatie achter te laten, afmetingen op te nemen, beeldopnames te maken, en nog veel meer.

 

Inspect: Foto beeldbank module

Met onze foto beeldbank module “Inspect” zijn de door de drone gemaakte beelden ook beschikbaar als hoge resolutie foto’s in de software.

Zo zijn beschadigingen en details goed te bekijken

Basis voor nieuwe CAD tekeningen.

Nauwkeurige tekeningen

 

Puntenwolken maken met drone.

Een groot gebouw waar geen tekeningen van zijn? Met de drone + LiDaR scanner kunnen we snel en efficiënt gebouwen 3D maken. Zowel interieur als exterieur! Binnen en buiten gekoppeld.

 

Wij scannen vastgoed met hoogwaardige LiDar Scanner. Hiermee creëren wij een nauwkeurige Pointcloud van het object. Deze Pointcloud kunnen we omzetten naar een 3D Revit bestand, of het 3D bestand kan dienen als basis voor een BIM tekening.

 

Voordeel van de LiDaR scanner is dat deze onder een drone kunnen monteren, daardoor kunnen we veel sneller vastgoed 3D in beeld brengen. Zeker voor vastgoed waar geen tekeningen meer van zijn, is dit de manier!

Met de drone en camera kunnen we ook puntenwolken creëren van vastgoed.

Ook bieden we scannen aan met vaste scan apparatuur, dit bied een nog betere nauwkeurigheid. Dit gebeurd altijd vanaf de grond en neemt meer tijd in beslag.

 

Deze data zorgt voor een sneller en efficiënter bouwtraject.

 

3D visualisatie van de gevel van een hotel

Diensten gericht op vastgoed

 

Naast het scannen met drones bieden wij nog meer:

 

Drone Quickscan

Met de drone kunnen we snel ter plekke schades of risico’s bekijken.

Met hoge resolutie foto’s zijn schades goed te herkennen. 45mp en 23x optische zoom.

Hoogte of omvang is geen belemmering. Wij hebben toestemming om in de buurt van grote, gevaarlijke en hoge objecten te vliegen. Denk hierbij aan schoorstenen, bruggen, flatgebouwen, silo’s, transportbanden.

 

Infrarood scan met drone
Met de drone en infrarood scanner kunnen we ook warmteverlies detecteren wat kan duiden op een onderliggend probleem. Met deze gegevens kan er gekeken worden waar wellicht toekomstige aanpassingen gedaan moeten worden voor het halen van milieunormen.

 

Advies op het gebied van gevels en onderhoud.

Advies dat richt zich op het aanpakken, vervangen, verduurzamen en onderhouden van gebouwen in zowel de particuliere sector als in de utiliteitsbouw en de energie. Dit advies kunnen we in combinatie met onze andere diensten aanbieden.

 

3D visualisatie vastgoed

Met een 2D tekening of 3D model kunnen wij ook visualisatie/artist impression maken. Dit geeft een goed beeld van hoe bijvoorbeeld de nieuwe gevel van uw pand eruit komt te zien.

Wij voegen materialen, aankleding en belichting toe aan het 3D model en maken hier mooie realistische beelden van. Bekijk het The Student Hotel voor een voorbeeld. Wij leveren interieur en exterieur visualisaties.

 

Virtual reality

Vastgoed bekijken of je er echt staat? Wij kunnen voor uw vastgoed project een online virtual reality presentaties verzorgen. Als 360 3D of als 360 fotoBel of mail voor de mogelijkheden

 

.