Film: 3D model Onze Lieve Vrouwetoren Amersfoort

In opdracht van SRO en de Gemeente Amersfoort heeft XS-4D de complete Onze Lieve Vrouwetoren (het middelpunt van Nederland) in het centrum van Amersfoort met de drone geïnspecteerd en in 3D gemaakt. Zo ontstaat een digitale kopie van de complete toren.

Alles inzichtelijk voor renovatie.

Met de ingewonnen data hebben we een online 3D model gemaakt voor o.a. inspecties en het coördineren van werkzaamheden voor een toekomstige renovatie.

 

Nog meer info over het project.

Bekijk de film direct op Youtube.

 

Bekijk hieronder de film.

 

Onze Lieve Vrouwetoren Amersfoort compleet in 3D.

 

Spectaculair project:  Onze Lieve Vrouwetoren Amersfoort compleet in 3D!

Promo 3D toren in Amersfoort.

 

In opdracht van SRO en de Gemeente Amersfoort heeft XS-4D de complete Onze Lieve Vrouwetoren (het middelpunt van Nederland) in het centrum van Amersfoort met de drone geïnspecteerd en in 3D gemaakt. Zo ontstaat een digitale kopie van de complete toren.

De vraag van de opdrachtgever was om het complete object inzichtelijk te krijgen. In het verleden gebeurde dit met kranen en abseilend. Waarbij maar een klein deel per keer te inspecteren was. Met de drone hebben we niet alleen alles geïnspecteerd maar ook in een veel kortere tijd met minder overlast.

 

 

Data:

Met de ingewonnen data door de drone hebben we een online 3D model van de toren gemaakt. Voor o.a. uitvoeren van inspecties, het inzichtelijk krijgen van alle details die deze 98.33 meter hoge toren heeft en het coördineren van werkzaamheden voor een toekomstige renovatie.

Rapportage:

Na de inwinning met de drone en het online plaatsen van alle data in een 3D model hebben we het complete model bekeken en van de gevonden aandachtspunten rapportages gemaakt.

 

 

Inspectie camera:

Deze aandachtspunten hebben we op locatie nogmaals op de foto gezet met de inspectie camera met 23x optische zoom. Dit geeft nog meer informatie over het gevonden aandachtspunt.

Zo konden we ook vanuit andere hoeken een beter beeld krijgen van bijzondere objecten.

 

 

 

Alles overzichtelijk online:

Alle ingewonnen data is te bekijken in de online 3D software met meerder gebruikers tegelijk. Zo is het makkelijk om informatie te delen met betrokken partijen. Er hoeft geen software geïnstalleerd te worden alles werkt via de browser en de cloud.

Mogelijkheden online software:

 • Compleet project 3D, makkelijke bediening.
 • Bekijk alle details.
 • Markeren aandachtspunten.
 • Informatie toevoegen aan foto’s.
 • Het maken van PDF rapportages.
 • Afmetingen: lengte, oppervlaktes.
 • Delen van data. Meerdere gebruikers online.
 • Werkt via de browser, alleen internet is nodig.

3D Onze Lieve Vrouwetoren Amersfoort

Bekijk hier de film van het complete 3D model online.

 

 

Hoe kunnen wij helpen:

 

Heeft u een uitdagend project of wilt u meer weten, neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

 

Data inwinning voor renovatie kantoorgebouw Amsterdam.

Data inwinning voor renovatie kantoorgebouw Amsterdam.

 

Project:

In opdracht van de Kroonenberg groep en Robertson Gevel Techniek Nederland heeft XS-4D het kantoorgebouw De Gelder in Amsterdam compleet 3D digitaal gemaakt met de drone.

Het kantoorgebouw bevindt zich in de No Fly Zone (CRT) van Schiphol en is onderdeel van een druk bezocht winkelcentrum. Gekozen is om de werkzaamheden op zondagochtend te doen, aangezien het dan nog niet druk is op de locatie kunnen wij met ons team (Drone piloot, radio operator en 2 waarnemers) efficiënt en zonder veel hinder onze drone werkzaamheden uitvoeren.

 

Kantoorgebouw Amsterdam

Data inwinning renovatie kantoorgebouw

Drone vluchten:

Er zijn geen nauwkeurige tekeningen meer aanwezig van de gevels. Het doel is om het complete exterieur van het gebouw inzichtelijk te krijgen. Dus wat zijn de afmetingen en hoe zien de gevels er uit.  De ingewonnen data wordt gebruikt voor de renovatie van het gebouw. In meerdere vluchten hebben we het complete kantoorgebouw gescand en gefotografeerd.

 

Pointcloud Puntenwolk renovatie gebouw Amsterdam

Pointcloud

 

Ingewonnen data:

Van de ingewonnen data hebben we een hoogwaardige ingekleurde 3D pointcloud/puntenwolk gemaakt. De constructeur gebruikt de pointcloud als basis voor nieuwe REVIT CAD tekeningen van het kantoorgebouw, met als doel de nieuwe gevels er op in te tekenen. Een online 3D bestand (digitale kopie) van het complete kantoorgebouw kan worden gebruikt voor herkenning van de gevels.

 

Pointcloud Puntenwolk renovatie gebouw Amsterdam

Pointcloud

 

Digitale kopie gebouw:

Alle 3D data en foto’s zijn naar onze online software geüpload, zo is het mogelijk om het hele gebouw 3D te bekijken. Het 3D model dient als navigatie voor de foto’s. Door op het gewenste punt op de gevel te klikken zijn de bijhorende foto’s te bekijken en zijn aandachtspunten snel te herkennen. Het is mogelijk om metingen uit te voeren en snel PDF rapportages te maken van gevonden aandachtspunten.  Meerdere betrokkenen kunnen tegelijkertijd het model bekijken en bewerkingen uitvoeren. Zo zijn werkzaamheden sneller te voorzien van informatie en hoeven de betrokken minder vaak de locatie te bezoeken. Een aardige besparing in tijd, kosten en Co2.

 

 

3D model online renovatie kantoorgebouw

3D model online

 

Meer weten over de mogelijkheden?

Weten wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van digitaliseren van vastgoed, neem contact met ons op. Ook kunnen we dit combineren met het digitaliseren van interieurs.

 

3D model online renovatie kantoorgebouw

3D model online renovatie kantoorgebouw

 

Data inwinning voor renovatie kantoorgebouw Amsterdam.

Binnenkort volgt nog een presentatiefilm van het 3D model van de software. Dus blijf ons volgen voor meer nieuws.

 

De nieuwste projecten delen we ook op Linkedin, volg ons op Linkedin voor de laatste projecten.

 

3D scannen met drones, Pointclouds, puntenwolken, inspectie, foto database, drones, vastgoed, kantoorgebouw, 3d scannen vastgoed Amsterdam.

Industrie inspectie transportband, met drone en inspectie camera

Drone en inspectie camera: Kritische punten scherp in beeld.

Naast 3D inspectie voor industrie en het maken van Pointclouds met de drone, zetten we gericht de inspectie camera met 23x optische zoom in.

23x optische zoom maakt de kleinste details zichtbaar. Zoals scheuren, missende/losse onderdelen, corrosie.

 

schade transportband

 

De inspectie camera monteren we op of onder de drone. De camera word bestuurd door de Payload operator en met een korte uitleg en wat assistentie kan de opdrachtgever zelf ook de bediening overnemen.

In combinatie met de LiDAR scanner kunnen we met de drone ook onder of tussen objecten invliegen. Zo brengen we moeilijk bereikbare plekken scherp in beeld.

 

 

Drone XS-4D

De drone met de inspectie camera op locatie.

Project:

De foto’s zijn van een transportband op hoogte, de foto’s zijn genomen op hoogte variërend van 25 tot 65 meter hoogte.  Duidelijk zijn de aandachtspunten en schades waarneembaar. Zo is te zien dat er popnagels missen op de strip, dat lekdorpels los zitten en doorrotten. Ook zie je goed scheuren en er zijn nu al plekken te zien die gaan doorrotten. (zie foto hieronder)

 

 

Conclusie:

Veel van deze punten waren met een verrekijker of met het blote oog niet te zien. Dit door de grote hoogte, maar ook omdat op het eerste gezicht om een kleine schade/vuil gaat, lijkt het minder ernstig.. De kop van bout is maar +/- 1 cm groot. Maar als je met de drone gaat kijken zie je dat alles om de bout heen weg is, dus de bout zit in de constructie vast, maar niet meer aan de strip. Zo zijn er nog meer van dit soort punten en kan de strip los komen.

 

schade transportband

Door de camera boven op de drone te monteren kunnen we onder objecten vliegen.

Denk hierbij aan transportbanden, bruggen of zelfs binnen.

Wilt u ook een industrie inspectie met drone ?

Meer weten over de mogelijkheden?, neem contact met ons op!

 

schade transportband

industrie inspectie met drone

Wij vliegen met de drones van DJI

MCL presentatiefilm 3D software

MCL presentatiefilm 3D software

 

Bekijk hieronder de MCL presentatiefilm 3D software

 

Met de drone, camera en scanner hebben we een 3D model gemaakt wat in deze presentatiefilm te zien is. Het 3D model bevat 12.000 foto’s en 35GB aan data.

 

Puntenwolk / Pointcloud.

Achterliggend is een puntenwolk van het complete ziekenhuis. De puntenwolk / pointcloud is te gebruiken voor de basis van CAD model.

Dit is een korte demonstratie van de mogelijkheden van onze 3D software

 

Functionaliteiten

Functionaliteiten zijn o.a.:

 • Foto en video, het maken van screenshots en films voor presentatie.
 • Meten, het complete model is 3D dus alles te meten.
 • Meerdere afmetingen, handig voor het meten van bijv. dakranden
 • Markeren van aandachtspunten, maak notities en deel deze met collega’s of betrokken.
 • Oppervlakte berekenen, snel m2 berekenen van daken of gevels.
 • Foto inspectie module. klik op een gevel of ander object en krijg de foto’s die er bijhoren te zien.
 • Rapportage van aandachtspunten, lijst met alle gevonden aandachtspunten.
 • PDF Rapport van aandachtspunten, automatisch een PDF met alle gevonden punten.

 

Full screen de film bekijken klik dan hier 

 

 

 

Klik hier voor nog meer info  over project voor het Medisch centrum Leeuwarden.

Meer weten, neem dan contact met ons op.

 

 

XS-4D is door het Medisch centrum Leeuwarden (MCL) gevraagd om hun volledige vastgoed 3D in beeld te brengen.  Dit hebben we gerealiseerd met onze hoogwaardige drone en scan technieken.

 

Een indrukwekkend groot project!

 

Doel:

Het doel van het 3D maken van het ziekenhuis is o.a. het optimaliseren van toekomstige renovatie en onderhoudswerkzaamheden. Doordat het vastgoed inzichtelijk is kan het team van het MCL sneller communiceren met onderhoudspartijen. De data dient als basis voor het maken van een MJOP.  Informatie en beelden zijn makkelijker te delen.

Schades en achterstallig onderhoud is inzichtelijk, ook op grotere hoogte. De milieunormen vragen dat grote gebouwen steeds energiezuiniger worden en op den duur energie neutraal. Het begint bij het goed in beeld brengen wat de huidige status van het vastgoed.

Een digitaltwin van het daadwerkelijke gebouw.

3D model ziekenhuis gemaakt met de drone

3D model ziekenhuis

XS-4D is door het Medisch centrum Leeuwarden (MCL) gevraagd om hun volledige vastgoed 3D in beeld te brengen.  Dit hebben we gerealiseerd met onze hoogwaardige drone en scan technieken.Zo hebben we een compleet interactief 3D model gemaakt van het ziekenhuis.

Een indrukwekkend groot project!

 

MCL overzicht

MCL overzicht 3D beeld

 

 

Doel:

Het doel van het 3D maken van het ziekenhuis is o.a. het optimaliseren van toekomstige renovatie en onderhoudswerkzaamheden. Doordat het vastgoed inzichtelijk is kan het team van het MCL sneller communiceren met onderhoudspartijen. De data dient als basis voor het maken van een MJOP.  Informatie en beelden zijn makkelijker te delen.

Schades en achterstallig onderhoud is inzichtelijk, ook op grotere hoogte. De milieunormen vragen dat grote gebouwen steeds energiezuiniger worden en op den duur energie neutraal. Het begint bij het goed in beeld brengen wat de huidige status van het vastgoed.

Een digital twin van het daadwerkelijke gebouw.

 

 

MCL overzicht

MCL overzicht vastgoed

 

Interactief 3D model en innovatieve software:

Met de ingewonnen data (35 GB) hebben we een compleet interactief 3D model gemaakt. Zo is het mogelijk om specifieke elementen van vastgoed met foto’s in detail te bekijken.  Door het interactieve model kunnen we o.a. metingen uitvoeren en aanvragen voorzien van informatie.

 

Op de afbeelding hieronder zie je een screenshot van de software met van links naar rechts een 3D model met metingen, foto inspectie module met close up en nog meer detail foto’s, een lijst met rapportages met gevonden aandachtspunten, afmetingen en annotatie gedeelte.

 

 

3D model meting

3D model meting

 

Inzet van een 3D model ziekenhuis en data in de praktijk:

Voor het vervangen van de gevelbeplating van de technisch ruimte hebben we de ingewonnen data kunnen delen met de leverancier/constructeur van de beplating. Met de scan gegevens hebben ze de afmetingen kunnen bepalen van de beplating. De Pointcloud diende als basis voor het CAD model.

 

Doordat alles inzichtelijk is, is er veel tijd bespaard aan bezoeken van de locatie. Zo hebben we o.a. binnen 15 minuten kunnen bepalen wat voor  afvoeren er rondom de opbouw zitten plus de lengte hiervan. Ook hebben we alle roosters in beeld gebracht plus de grote hiervan, type en positie. Doordat alles inzichtelijk is, weet de klant precies waar de hijskraan moet komen te staan om alle spullen op het dak te krijgen.

 

3D en foto

 

 

Bekijk hier de presentatiefilm van het MCL

Film MCL

Website MCL

 

 

Realistisch 3D model Silo’s transportband.

Scope inspectie industrie: 3D model silo’s transportband

 

3D model silo’s transportband & Inspectie industrie, het 3D scannen en fotograferen van 3 silo’s, aanvoer gebouw, en transportband met de drone. Afmetingen: 120 meter lang bij 65 meter hoog

 

Door de grote is de onderhoudsstatus niet duidelijk. Het is moeilijk en tijdrovend om bovenop de silo’s te komen waar o.a. de transportband loopt. Het overhangende gedeelte is alleen met een hoogwerker te bereiken.

 

Verder is het complex erg onderhevig aan de weerselementen.

XS-4D is gevraagd om een duidelijk beeld te geven van de actuele onderhoudsstatus van het complex.

 

Detail beeld beton, staal, rubber

rubber schade, detail beeld

3D model silo’s transportband

 

3D software

Met de ingewonnen gegevens hebben we een 3D model van de het complex gemaakt.  Met onze innovatie makkelijk te gebruiken software is het model te bekijken. Het is mogelijk om gegevens achter te laten zoals: markeringen, afmetingen, oppervlakte berekeningen, maar ook het maken van foto en film behoort tot de mogelijkheden.

 

Op het 3D model zijn schades, potentiële risico’s goed te zien. Het 3D model is te gebruiken om aanvragen voor onderhoud en vervanging efficiënter te organiseren.

Helaas kunnen we niet het hele complex laten zien. Hier onder ziet u een 3D model silos transportband .

Schade gevel fabriek software 3D

 

 

 

 

 

 

 

 

Met hoge resolutie foto’s, details bekijken.

Door de Inspectie module die aan de software is te koppelen, is het mogelijk om direct de bijhorende hoge resolutie foto’s te bekijken. Door op het 3D model te klikken krijg je de foto’s te zien die door de drone zijn gemaakt van het geselecteerde gedeelte.

 

Automatisch genereerde rapporten.

Met de Inspect module is het mogelijk om bevindingen + actie samen met overzichtsfoto + detail opnamen vast te leggen. Als alle bevindingen zijn geregistreerd dan kan er een automatisch rapport worden genereerd als PDF.

 

Voordelen voor de opdrachtgever:

 • Een goed inzicht in de actuele onderhoudsstatus van het gebouw.
 • Makkelijker om een MJOP te maken.
 • Risico’s zijn beter inzichtelijk.
 • Offerte aanvragen zijn makkelijker te voorzien van informatie.
 • Vastgoed makkelijker te bekijken.
 • Alles in 1 softwarepakket.

 

Interesse in wat wij voor jullie kunnen betekenen op dit gebied, neem contact op.

 

Roest schade op de gevel

Roest schade op de gevel

Drone scan en fotografie

Hightech inwinnen van informatie

Wij vliegen met de drones van DJI.

Inspectie schoorsteen 175 meter hoog

Inspectie schoorsteen :

  

Vanaf de grond is waargenomen dat er waarschijnlijk schade is aan de kooilader.

Doordoor kan onderhoudspersoneel niet omhoog. Met de drone hebben we een inspectie aan de schoorsteen uitgevoerd.

 

Scope:

Een beeld van eventuele schades aan het bovenste gedeelte van de schoorsteen.

Voor een Quick-scan zijn we naar boven gevlogen, en rondom de schoorsteen in kaart gebracht met foto’s.

 

Quick-scan schoorsteen

Quick-scan schoorsteen, 3D model + gemaakte foto’s met positie.

 

Hoge resolutie fotografie. 

De foto’s geven een goed beeld van de schades,

De opdrachtgever krijgt de foto’s aangeleverd en kan hier zelf een conclusie aanhangen of gebruiken in een rapport.

 

Schoorsteen scan 3D gevaren schade

 

 

Quick-scan

Heeft u vastgoed of andere object waar de actuele status niet bekend van is, waar er wellicht een gevaar is, of gewoon een veiligheidsroutine controle, neem dan contact op.

 

Op veel plaatsen in Nederland mogen wij vliegen met onze gecertificeerde drones en piloten.

 

Objecten die wij in kaart kunnen brengen zijn bijvoorbeeld:  industriecomplexen, hoge en grote gebouwen, bruggen, transportbanden, grote schepen, kranen/torenkranen, flatgebouwen, hoogbouw, gevaarlijke omgevingen.

 

Naast het object kunnen we net zo hoog vliegen als het object zelf hoog is.

Mogelijkheden: Foto, scan, infrarood en film.

 

Meer weten neem dan contact met ons op, klik hier.

Bekijk op Go drone de no-flyzones in Nederland.