Drone Infrarood Inspectie: Warmtelekkage Detectie bij Ahoy Rotterdam

Drone Infrarood Inspectie: Warmtelekkage Detectie bij Ahoy Rotterdam

In de voortdurende inspanning om energie-efficiëntie te verbeteren en onderhoudskosten te minimaliseren, heeft de Gemeente Rotterdam en Kettlitz, XS-4D gevraagd of wij met de drone en thermische camera warmtelekkages kunnen opsporen bij de Ahoy Arena in Rotterdam. Met de drones zijn dak en gevels zorgvuldig onderzocht, waardoor potentiële energieverspillingen en bouwtechnische gebreken nauwkeurig geïdentificeerd zijn.

 

Innovatieve Inspectiemethoden

 

Traditionele methoden voor het identificeren van warmtelekkages en structurele gebreken kunnen vaak tijdrovend, kostbaar en potentieel gevaarlijk zijn. Met de opkomst van drone-gebaseerde inspectiesystemen is er een revolutie teweeggebracht in de manier waarop dergelijke inspecties worden uitgevoerd. Door het gebruik van drones uitgerust met hoogwaardige infraroodcamera’s kunnen grote gebieden snel en efficiënt worden gescand, zelfs op moeilijk bereikbare locaties zoals de daken van grote gebouwen.

 

Ahoy overzicht infrarood en inspectie

 

Ahoy Rotterdam: Een Iconisch object

Ahoy Rotterdam staat bekend als een van de meest prominente evenementenlocaties in Nederland, waar jaarlijks duizenden mensen samenkomen voor concerten, beurzen, sportevenementen en meer. Met een gebouw van deze omvang is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat het dak en de gevels in optimale conditie verkeren om comfort en veiligheid te garanderen voor zowel bezoekers als personeel.

 

Drone-Infraroodinspectie in Actie

Met behulp van twee gespecialiseerde drones heeft XS-4D met de specialisten van Kettlitz de volledige Ahoy Arena in kaart gebracht en gecontroleerd op warmtelekkages en bouwtechnische gebreken. De drones vlogen strategisch over het gebouw en verzamelden gedetailleerde thermische gegevens, die vervolgens werden geanalyseerd door de thermografen van XS-4D en Kettlitz waarmee de potentiële problemen in kaart zijn gebracht.

 

luchtfoto drone

 

Toekomstige implementaties 

De succesvolle uitvoering van drone-infraroodinspectie bij Ahoy Rotterdam dient als een blauwdruk voor toekomstige inspectieprojecten in de regio Rotterdam en daarbuiten. Deze geavanceerde technologie biedt een efficiënte en kosteneffectieve methode om de conditie van gebouwen te controleren en onderhoudsproblemen proactief aan te pakken.

 

In de voortdurende strijd tegen energieverspilling en bouwtechnische gebreken, markeert de integratie van drone-gebaseerde inspectietechnologieën een veelbelovende toekomst voor efficiënt gebouwenbeheer en onderhoud.

 

Wilt u hierover graag meer weten of speelt er een specifiek probleem? Neemt u dan contact met ons op.