Film: 3D model Onze Lieve Vrouwetoren Amersfoort

In opdracht van NV SRO en de Gemeente Amersfoort heeft XS-4D de complete Onze Lieve Vrouwetoren (het middelpunt van Nederland) in het centrum van Amersfoort met de drone geïnspecteerd en in 3D gemaakt. Zo ontstaat een digitale kopie van de complete toren.

Alles inzichtelijk voor renovatie.

Met de ingewonnen data hebben we een online 3D model gemaakt voor o.a. inspecties en het coördineren van werkzaamheden voor een toekomstige renovatie.

 

Nog meer info over het project.

Bekijk de film direct op Youtube.

 

Bekijk hieronder de film.

 

Onze Lieve Vrouwetoren Amersfoort compleet in 3D.

 

Spectaculair project:  Onze Lieve Vrouwetoren Amersfoort compleet in 3D!

Promo 3D toren in Amersfoort.

 

In opdracht van SRO en de Gemeente Amersfoort heeft XS-4D de complete Onze Lieve Vrouwetoren (het middelpunt van Nederland) in het centrum van Amersfoort met de drone geïnspecteerd en in 3D gemaakt. Zo ontstaat een digitale kopie van de complete toren.

De vraag van de opdrachtgever was om het complete object inzichtelijk te krijgen. In het verleden gebeurde dit met kranen en abseilend. Waarbij maar een klein deel per keer te inspecteren was. Met de drone hebben we niet alleen alles geïnspecteerd maar ook in een veel kortere tijd met minder overlast.

 

 

Data:

Met de ingewonnen data door de drone hebben we een online 3D model van de toren gemaakt. Voor o.a. uitvoeren van inspecties, het inzichtelijk krijgen van alle details die deze 98.33 meter hoge toren heeft en het coördineren van werkzaamheden voor een toekomstige renovatie.

Rapportage:

Na de inwinning met de drone en het online plaatsen van alle data in een 3D model hebben we het complete model bekeken en van de gevonden aandachtspunten rapportages gemaakt.

 

 

Inspectie camera:

Deze aandachtspunten hebben we op locatie nogmaals op de foto gezet met de inspectie camera met 23x optische zoom. Dit geeft nog meer informatie over het gevonden aandachtspunt.

Zo konden we ook vanuit andere hoeken een beter beeld krijgen van bijzondere objecten.

 

 

 

Alles overzichtelijk online:

Alle ingewonnen data is te bekijken in de online 3D software met meerder gebruikers tegelijk. Zo is het makkelijk om informatie te delen met betrokken partijen. Er hoeft geen software geïnstalleerd te worden alles werkt via de browser en de cloud.

Mogelijkheden online software:

  • Compleet project 3D, makkelijke bediening.
  • Bekijk alle details.
  • Markeren aandachtspunten.
  • Informatie toevoegen aan foto’s.
  • Het maken van PDF rapportages.
  • Afmetingen: lengte, oppervlaktes.
  • Delen van data. Meerdere gebruikers online.
  • Werkt via de browser, alleen internet is nodig.

Bekijk hier de film van het complete 3D model online.

 

 

Hoe kunnen wij helpen:

 

Heeft u een uitdagend project of wilt u meer weten, neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

 

Industrie inspectie transportband, met drone en inspectie camera

Drone en inspectie camera: Kritische punten scherp in beeld.

Naast 3D inspectie voor industrie en het maken van Pointclouds met de drone, zetten we gericht de inspectie camera met 23x optische zoom in.

23x optische zoom maakt de kleinste details zichtbaar. Zoals scheuren, missende/losse onderdelen, corrosie.

 

schade transportband

 

De inspectie camera monteren we op of onder de drone. De camera word bestuurd door de Payload operator en met een korte uitleg en wat assistentie kan de opdrachtgever zelf ook de bediening overnemen.

In combinatie met de LiDAR scanner kunnen we met de drone ook onder of tussen objecten invliegen. Zo brengen we moeilijk bereikbare plekken scherp in beeld.

 

 

Drone XS-4D

De drone met de inspectie camera op locatie.

Project:

De foto’s zijn van een transportband op hoogte, de foto’s zijn genomen op hoogte variërend van 25 tot 65 meter hoogte.  Duidelijk zijn de aandachtspunten en schades waarneembaar. Zo is te zien dat er popnagels missen op de strip, dat lekdorpels los zitten en doorrotten. Ook zie je goed scheuren en er zijn nu al plekken te zien die gaan doorrotten. (zie foto hieronder)

 

 

Conclusie:

Veel van deze punten waren met een verrekijker of met het blote oog niet te zien. Dit door de grote hoogte, maar ook omdat op het eerste gezicht om een kleine schade/vuil gaat, lijkt het minder ernstig.. De kop van bout is maar +/- 1 cm groot. Maar als je met de drone gaat kijken zie je dat alles om de bout heen weg is, dus de bout zit in de constructie vast, maar niet meer aan de strip. Zo zijn er nog meer van dit soort punten en kan de strip los komen.

 

schade transportband

Door de camera boven op de drone te monteren kunnen we onder objecten vliegen.

Denk hierbij aan transportbanden, bruggen of zelfs binnen.

Wilt u ook een industrie inspectie met drone ?

Meer weten over de mogelijkheden?, neem contact met ons op!

 

schade transportband

industrie inspectie met drone

Wij vliegen met de drones van DJI