Film: 3D model Onze Lieve Vrouwetoren Amersfoort

In opdracht van SRO en de Gemeente Amersfoort heeft XS-4D de complete Onze Lieve Vrouwetoren (het middelpunt van Nederland) in het centrum van Amersfoort met de drone geïnspecteerd en in 3D gemaakt. Zo ontstaat een digitale kopie van de complete toren.

Alles inzichtelijk voor renovatie.

Met de ingewonnen data hebben we een online 3D model gemaakt voor o.a. inspecties en het coördineren van werkzaamheden voor een toekomstige renovatie.

 

Nog meer info over het project.

Bekijk de film direct op Youtube.

 

Bekijk hieronder de film.

 

Onze Lieve Vrouwetoren Amersfoort compleet in 3D.

 

Spectaculair project:  Onze Lieve Vrouwetoren Amersfoort compleet in 3D!

Promo 3D toren in Amersfoort.

 

In opdracht van SRO en de Gemeente Amersfoort heeft XS-4D de complete Onze Lieve Vrouwetoren (het middelpunt van Nederland) in het centrum van Amersfoort met de drone geïnspecteerd en in 3D gemaakt. Zo ontstaat een digitale kopie van de complete toren.

De vraag van de opdrachtgever was om het complete object inzichtelijk te krijgen. In het verleden gebeurde dit met kranen en abseilend. Waarbij maar een klein deel per keer te inspecteren was. Met de drone hebben we niet alleen alles geïnspecteerd maar ook in een veel kortere tijd met minder overlast.

 

 

Data:

Met de ingewonnen data door de drone hebben we een online 3D model van de toren gemaakt. Voor o.a. uitvoeren van inspecties, het inzichtelijk krijgen van alle details die deze 98.33 meter hoge toren heeft en het coördineren van werkzaamheden voor een toekomstige renovatie.

Rapportage:

Na de inwinning met de drone en het online plaatsen van alle data in een 3D model hebben we het complete model bekeken en van de gevonden aandachtspunten rapportages gemaakt.

 

 

Inspectie camera:

Deze aandachtspunten hebben we op locatie nogmaals op de foto gezet met de inspectie camera met 23x optische zoom. Dit geeft nog meer informatie over het gevonden aandachtspunt.

Zo konden we ook vanuit andere hoeken een beter beeld krijgen van bijzondere objecten.

 

 

 

Alles overzichtelijk online:

Alle ingewonnen data is te bekijken in de online 3D software met meerder gebruikers tegelijk. Zo is het makkelijk om informatie te delen met betrokken partijen. Er hoeft geen software geïnstalleerd te worden alles werkt via de browser en de cloud.

Mogelijkheden online software:

 • Compleet project 3D, makkelijke bediening.
 • Bekijk alle details.
 • Markeren aandachtspunten.
 • Informatie toevoegen aan foto’s.
 • Het maken van PDF rapportages.
 • Afmetingen: lengte, oppervlaktes.
 • Delen van data. Meerdere gebruikers online.
 • Werkt via de browser, alleen internet is nodig.

3D Onze Lieve Vrouwetoren Amersfoort

Bekijk hier de film van het complete 3D model online.

 

 

Hoe kunnen wij helpen:

 

Heeft u een uitdagend project of wilt u meer weten, neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

 

Data inwinning voor renovatie kantoorgebouw Amsterdam.

Data inwinning voor renovatie kantoorgebouw Amsterdam.

 

Project:

In opdracht van de Kroonenberg groep en Robertson Gevel Techniek Nederland heeft XS-4D het kantoorgebouw De Gelder in Amsterdam compleet 3D digitaal gemaakt met de drone.

Het kantoorgebouw bevindt zich in de No Fly Zone (CRT) van Schiphol en is onderdeel van een druk bezocht winkelcentrum. Gekozen is om de werkzaamheden op zondagochtend te doen, aangezien het dan nog niet druk is op de locatie kunnen wij met ons team (Drone piloot, radio operator en 2 waarnemers) efficiënt en zonder veel hinder onze drone werkzaamheden uitvoeren.

 

Kantoorgebouw Amsterdam

Data inwinning renovatie kantoorgebouw

Drone vluchten:

Er zijn geen nauwkeurige tekeningen meer aanwezig van de gevels. Het doel is om het complete exterieur van het gebouw inzichtelijk te krijgen. Dus wat zijn de afmetingen en hoe zien de gevels er uit.  De ingewonnen data wordt gebruikt voor de renovatie van het gebouw. In meerdere vluchten hebben we het complete kantoorgebouw gescand en gefotografeerd.

 

Pointcloud Puntenwolk renovatie gebouw Amsterdam

Pointcloud

 

Ingewonnen data:

Van de ingewonnen data hebben we een hoogwaardige ingekleurde 3D pointcloud/puntenwolk gemaakt. De constructeur gebruikt de pointcloud als basis voor nieuwe REVIT CAD tekeningen van het kantoorgebouw, met als doel de nieuwe gevels er op in te tekenen. Een online 3D bestand (digitale kopie) van het complete kantoorgebouw kan worden gebruikt voor herkenning van de gevels.

 

Pointcloud Puntenwolk renovatie gebouw Amsterdam

Pointcloud

 

Digitale kopie gebouw:

Alle 3D data en foto’s zijn naar onze online software geüpload, zo is het mogelijk om het hele gebouw 3D te bekijken. Het 3D model dient als navigatie voor de foto’s. Door op het gewenste punt op de gevel te klikken zijn de bijhorende foto’s te bekijken en zijn aandachtspunten snel te herkennen. Het is mogelijk om metingen uit te voeren en snel PDF rapportages te maken van gevonden aandachtspunten.  Meerdere betrokkenen kunnen tegelijkertijd het model bekijken en bewerkingen uitvoeren. Zo zijn werkzaamheden sneller te voorzien van informatie en hoeven de betrokken minder vaak de locatie te bezoeken. Een aardige besparing in tijd, kosten en Co2.

 

 

3D model online renovatie kantoorgebouw

3D model online

 

Meer weten over de mogelijkheden?

Weten wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van digitaliseren van vastgoed, neem contact met ons op. Ook kunnen we dit combineren met het digitaliseren van interieurs.

 

3D model online renovatie kantoorgebouw

3D model online renovatie kantoorgebouw

 

Data inwinning voor renovatie kantoorgebouw Amsterdam.

Binnenkort volgt nog een presentatiefilm van het 3D model van de software. Dus blijf ons volgen voor meer nieuws.

 

De nieuwste projecten delen we ook op Linkedin, volg ons op Linkedin voor de laatste projecten.

 

3D scannen met drones, Pointclouds, puntenwolken, inspectie, foto database, drones, vastgoed, kantoorgebouw, 3d scannen vastgoed Amsterdam.

MCL presentatiefilm 3D software

MCL presentatiefilm 3D software

 

Bekijk hieronder de MCL presentatiefilm 3D software

 

Met de drone, camera en scanner hebben we een 3D model gemaakt wat in deze presentatiefilm te zien is. Het 3D model bevat 12.000 foto’s en 35GB aan data.

 

Puntenwolk / Pointcloud.

Achterliggend is een puntenwolk van het complete ziekenhuis. De puntenwolk / pointcloud is te gebruiken voor de basis van CAD model.

Dit is een korte demonstratie van de mogelijkheden van onze 3D software

 

Functionaliteiten

Functionaliteiten zijn o.a.:

 • Foto en video, het maken van screenshots en films voor presentatie.
 • Meten, het complete model is 3D dus alles te meten.
 • Meerdere afmetingen, handig voor het meten van bijv. dakranden
 • Markeren van aandachtspunten, maak notities en deel deze met collega’s of betrokken.
 • Oppervlakte berekenen, snel m2 berekenen van daken of gevels.
 • Foto inspectie module. klik op een gevel of ander object en krijg de foto’s die er bijhoren te zien.
 • Rapportage van aandachtspunten, lijst met alle gevonden aandachtspunten.
 • PDF Rapport van aandachtspunten, automatisch een PDF met alle gevonden punten.

 

Full screen de film bekijken klik dan hier 

 

 

 

Klik hier voor nog meer info  over project voor het Medisch centrum Leeuwarden.

Meer weten, neem dan contact met ons op.

 

 

XS-4D is door het Medisch centrum Leeuwarden (MCL) gevraagd om hun volledige vastgoed 3D in beeld te brengen.  Dit hebben we gerealiseerd met onze hoogwaardige drone en scan technieken.

 

Een indrukwekkend groot project!

 

Doel:

Het doel van het 3D maken van het ziekenhuis is o.a. het optimaliseren van toekomstige renovatie en onderhoudswerkzaamheden. Doordat het vastgoed inzichtelijk is kan het team van het MCL sneller communiceren met onderhoudspartijen. De data dient als basis voor het maken van een MJOP.  Informatie en beelden zijn makkelijker te delen.

Schades en achterstallig onderhoud is inzichtelijk, ook op grotere hoogte. De milieunormen vragen dat grote gebouwen steeds energiezuiniger worden en op den duur energie neutraal. Het begint bij het goed in beeld brengen wat de huidige status van het vastgoed.

Een digitaltwin van het daadwerkelijke gebouw.

3D model ziekenhuis gemaakt met de drone

3D model ziekenhuis

XS-4D is door het Medisch centrum Leeuwarden (MCL) gevraagd om hun volledige vastgoed 3D in beeld te brengen.  Dit hebben we gerealiseerd met onze hoogwaardige drone en scan technieken.Zo hebben we een compleet interactief 3D model gemaakt van het ziekenhuis.

Een indrukwekkend groot project!

 

MCL overzicht

MCL overzicht 3D beeld

 

 

Doel:

Het doel van het 3D maken van het ziekenhuis is o.a. het optimaliseren van toekomstige renovatie en onderhoudswerkzaamheden. Doordat het vastgoed inzichtelijk is kan het team van het MCL sneller communiceren met onderhoudspartijen. De data dient als basis voor het maken van een MJOP.  Informatie en beelden zijn makkelijker te delen.

Schades en achterstallig onderhoud is inzichtelijk, ook op grotere hoogte. De milieunormen vragen dat grote gebouwen steeds energiezuiniger worden en op den duur energie neutraal. Het begint bij het goed in beeld brengen wat de huidige status van het vastgoed.

Een digital twin van het daadwerkelijke gebouw.

 

 

MCL overzicht

MCL overzicht vastgoed

 

Interactief 3D model en innovatieve software:

Met de ingewonnen data (35 GB) hebben we een compleet interactief 3D model gemaakt. Zo is het mogelijk om specifieke elementen van vastgoed met foto’s in detail te bekijken.  Door het interactieve model kunnen we o.a. metingen uitvoeren en aanvragen voorzien van informatie.

 

Op de afbeelding hieronder zie je een screenshot van de software met van links naar rechts een 3D model met metingen, foto inspectie module met close up en nog meer detail foto’s, een lijst met rapportages met gevonden aandachtspunten, afmetingen en annotatie gedeelte.

 

 

3D model meting

3D model meting

 

Inzet van een 3D model ziekenhuis en data in de praktijk:

Voor het vervangen van de gevelbeplating van de technisch ruimte hebben we de ingewonnen data kunnen delen met de leverancier/constructeur van de beplating. Met de scan gegevens hebben ze de afmetingen kunnen bepalen van de beplating. De Pointcloud diende als basis voor het CAD model.

 

Doordat alles inzichtelijk is, is er veel tijd bespaard aan bezoeken van de locatie. Zo hebben we o.a. binnen 15 minuten kunnen bepalen wat voor  afvoeren er rondom de opbouw zitten plus de lengte hiervan. Ook hebben we alle roosters in beeld gebracht plus de grote hiervan, type en positie. Doordat alles inzichtelijk is, weet de klant precies waar de hijskraan moet komen te staan om alle spullen op het dak te krijgen.

 

3D en foto

 

 

Bekijk hier de presentatiefilm van het MCL

Film MCL

Website MCL

 

 

Laserscannen vastgoed + 3D visualisatie, gevel Hotel.

Laserscannen vastgoed : The Student Hotel gevel, Den Haag.

 

De gevel van The Student Hotel heeft veel schade opgelopen, de voor- en achtergevel moet compleet vervangen worden.

 

Door onze opdrachtgever zijn wij gevraagd om de gevel in kaart te brengen. Dit met het doel om de juiste grote en posities van de gevelpanelen te bepalen voor vervanging.

 

Puntenwolk/Pointcloud

Onze specialisten hebben de voor- en achtergevel in kaart gebracht met de laserscanner. Van de scan in een puntenwolk/Pointcloud gemaakt.

De Pointcloud hebben wij omgezet naar een Revit CAD model. Met dit model kan de opdrachtgever de juiste gevelpanelen intekenen. We maken zo een digital twin van het gebouw.

Puntenwolk scan van de gevel scan puntenwolk van de gevel 3D

 

3D visualisatie

Van het 3D model met de nieuwe gevelpanelen hebben wij een mooie 3D visualisatie gemaakt. De visualisatie komt op het bouwbord en dient voor communicatie met de aannemer en eigenaar van het hotel.

 

3D visualisatie artist impresion gevel hotel 3D visualisatie artist impresion gevel hotel

 

3D visualisatie artist impresion gevel hotel 3D visualisatie artist impresion gevel hotel

Meer weten over laserscannen vastgoed neem dan contact met ons op.