Nieuw project: Inspectie Onze Lieve vrouwetoren Amersfoort

donderdag 25 augustus, 2022


Nieuw project!   Binnenkort gaat XS-4D gaat de complete onze lieve vrouwen toren in Amersfoort 3D maken met de drone. De gegevens dienen voor een toekomstige renovatie.  De gegevens zijn voor alle betrokken partijen online te bekijken in onze 3D software. Hiermee kunnen ze meer data uit de ingewonnen gegevens halen. Mogelijkheden zijn o.a.  i…


Deel het bericht!

Nieuw project!

 

Binnenkort gaat XS-4D gaat de complete onze lieve vrouwen toren in Amersfoort 3D maken met de drone. De gegevens dienen voor een toekomstige renovatie.  De gegevens zijn voor alle betrokken partijen online te bekijken in onze 3D software. Hiermee kunnen ze meer data uit de ingewonnen gegevens halen. Mogelijkheden zijn o.a.  i 3D meten, oppervlaktes berekenen, foto database (door op de gevels te klikken krijg je de bijhorende foto’s) en het maken van rapportages.

 

Binnenkort meer!

 

De Onze Lieve Vrouwetoren is een kerktoren in Amersfoort. Het laatgotische bouwwerk is 98,33 meter hoog (gemeten tot aan de haan) en reikt hoog boven de binnenstad uit. Het is daarmee een van de meest in het oog springende monumenten in de stad en is op twee na de hoogste kerktoren in Nederland. Enkel De Domtoren van Utrecht en de Nieuwe Kerk van Delft meten een hogere top. De toren heeft de bijnaam “Lange Jan”. Oorspronkelijk hoorde de toren bij een in de 18e eeuw verdwenen kerk. De toren is het centrale punt van de Nederlandse kaartprojectie van de Rijksdriehoeksmeting (met coördinaten +155 000 m +463 000 m).