Data inwinning voor renovatie kantoorgebouw Amsterdam.


Data inwinning voor renovatie kantoorgebouw Amsterdam.

Data inwinning voor renovatie kantoorgebouw Amsterdam.

 

Project:

In opdracht van de Kroonenberg groep en Robertson Gevel Techniek Nederland heeft XS-4D het kantoorgebouw De Gelder in Amsterdam compleet 3D digitaal gemaakt met de drone.

Het kantoorgebouw bevindt zich in de No Fly Zone (CRT) van Schiphol en is onderdeel van een druk bezocht winkelcentrum. Gekozen is om de werkzaamheden op zondagochtend te doen, aangezien het dan nog niet druk is op de locatie kunnen wij met ons team (Drone piloot, radio operator en 2 waarnemers) efficiënt en zonder veel hinder onze drone werkzaamheden uitvoeren.

 

Kantoorgebouw Amsterdam

Data inwinning renovatie kantoorgebouw

Drone vluchten:

Er zijn geen nauwkeurige tekeningen meer aanwezig van de gevels. Het doel is om het complete exterieur van het gebouw inzichtelijk te krijgen. Dus wat zijn de afmetingen en hoe zien de gevels er uit.  De ingewonnen data wordt gebruikt voor de renovatie van het gebouw. In meerdere vluchten hebben we het complete kantoorgebouw gescand en gefotografeerd.

 

Pointcloud Puntenwolk renovatie gebouw Amsterdam

Pointcloud

 

Ingewonnen data:

Van de ingewonnen data hebben we een hoogwaardige ingekleurde 3D pointcloud/puntenwolk gemaakt. De constructeur gebruikt de pointcloud als basis voor nieuwe REVIT CAD tekeningen van het kantoorgebouw, met als doel de nieuwe gevels er op in te tekenen. Een online 3D bestand (digitale kopie) van het complete kantoorgebouw kan worden gebruikt voor herkenning van de gevels.

 

Pointcloud Puntenwolk renovatie gebouw Amsterdam

Pointcloud

 

Digitale kopie gebouw:

Alle 3D data en foto’s zijn naar onze online software geüpload, zo is het mogelijk om het hele gebouw 3D te bekijken. Het 3D model dient als navigatie voor de foto’s. Door op het gewenste punt op de gevel te klikken zijn de bijhorende foto’s te bekijken en zijn aandachtspunten snel te herkennen. Het is mogelijk om metingen uit te voeren en snel PDF rapportages te maken van gevonden aandachtspunten.  Meerdere betrokkenen kunnen tegelijkertijd het model bekijken en bewerkingen uitvoeren. Zo zijn werkzaamheden sneller te voorzien van informatie en hoeven de betrokken minder vaak de locatie te bezoeken. Een aardige besparing in tijd, kosten en Co2.

 

 

3D model online renovatie kantoorgebouw

3D model online

 

Meer weten over de mogelijkheden?

Weten wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van digitaliseren van vastgoed, neem contact met ons op. Ook kunnen we dit combineren met het digitaliseren van interieurs.

 

3D model online renovatie kantoorgebouw

3D model online renovatie kantoorgebouw

 

Data inwinning voor renovatie kantoorgebouw Amsterdam.

Binnenkort volgt nog een presentatiefilm van het 3D model van de software. Dus blijf ons volgen voor meer nieuws.

 

De nieuwste projecten delen we ook op Linkedin, volg ons op Linkedin voor de laatste projecten.

 

3D scannen met drones, Pointclouds, puntenwolken, inspectie, foto database, drones, vastgoed, kantoorgebouw, 3d scannen vastgoed Amsterdam.

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever

Robertson Gevel Techniek Nederland


Plaats

Amsterdam


Jaar

2022

GEBRUIKTE TECHNIEKEN

Apparatuur

Drone en scanner.


Software

online


Opgeleverd

november 2022Willekeurige projecten